SALADE MET PARELCOUSCOUS,GEROOKTE ZALM & APPEL

18-06-2019

Wie dacht dat gezond eten gelijk staat met kleine porties heeft het mis. Deze heerlijk frisse en zomerse salade is ruim van portie en bovendien ook nog eens heel erg lekker. 

Ingrediënten (1 persoon)

  • 300g groenten. Ik gebruikte: rauwe spinazie, veldsla, wortelen, kerstomaatjes, radijs & lente ui
  • 1/2de appel
  • 60g gerookte zalm 
  • 40g ongekookte parelcouscous
  • 1/2de bouillonblokje

Voor de dressing: 

  • 1 eetlepel magere yoghurt
  • 1/2de eetlepel light mayonaise
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel honing
  • Enkele druppels citroensap
  • Verse kruiden naar smaak. Ik gebruikte verse peterselie
  • Peper, zout 

Bereidingswijze

  • Kook de parelcouscous in water met 1/2de bouillonblokje.
  • Snij en was alle groenten. Snij de appel in kleine blokjes.
  • Verdeel de spinazie en veldsla over het bord. Voeg vervolgens ook de andere groenten toe.
  • Giet de parelcouscous af en laat even afkoelen.
  • Verdeel de gerookte zalm, de appel en de parelcouscous over de rest van de groenten.
  • Dresseer met de dressing. 
 Diëtiste Elien Van den Broeck                                                                Groepspraktijk Optifit- Kapellestraat 113, 2630 Aartselaar                    Kliniek Van Gucht - Tallaart 42, 2500 Lier (Koningshooikt)
Alle rechten voorbehouden 2019
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin