PUREE VAN ZOETE & GEWONE AARDAPPEL, BACON, PREI & SPINAZIE

18-06-2019

Een gezonde puree met een twist. Lekker, makkelijk en ideaal voor tijdens de koude wintermaanden. 

Ingrediënten (1 persoon)


  • 75 g aardappel
  • 75g zoete aardappel
  • 1 scheut magere of halfvolle melk
  • 100g bacon
  • 1 prei
  • 150g spinazie
  • 1/2de rode ui
  • 1 teentje look
  • 1/2de bouillonblokje
  • 1 eetlepel margarine
  • Peper, zout en nootmuskaat 


Bereidingswijze

  • Schil zowel de zoete als de gewone aardappelen, was ze en snij in stukken. Kook ze vervolgens tot ze gaar zijn.
  • Snij de rode ui en de look en fruit deze aan in 1 eetlepel margarine. 
  • Was en snij de prei en voeg toe aan de ajuin & look.
  • Verkruimel een bouillonblokje over de groenten en stoof ze een kleine 5 minuten aan. 
  • Voeg vervolgens de bacon toe en laat deze mee krokant bakken.
  • Voeg de spinazie toe en laat nog even meestoven tot deze geslonken is.
  • Giet de (zoete) aardappelen af en pureer ze. Voeg een scheutje melk, peper, zout en noosmuskaat toe.
  • Voeg vervolgens het mengsel van de groenten met de bacon toe aan de puree. Zet alles onder elkaar en kruid verder naar smaak indien nodig. 
 Diëtiste Elien Van den Broeck                                                                Groepspraktijk Optifit- Kapellestraat 113, 2630 Aartselaar                    Kliniek Van Gucht - Tallaart 42, 2500 Lier (Koningshooikt)
Alle rechten voorbehouden 2019
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin