PASTA MET KRUIDENPESTO, KIP EN SPINAZIE

06-01-2020

Een heerlijke smaakvolle pasta met een kruidenpesto. Wil je het nog iets gezonder maken dan kan je een deel van de pasta vervangen door courgettesliertjes. Zo eet je een kleinere portie pasta maar wel meer groenten! 

Ingrediënten (2 personen)

  • 60g volkorenpasta per persoon
  • 200g kip
  • 1 kleine ui
  • 1 zak spinazie
  • 1/2de courgette
  • 20g parmezaanse kaas
  • 1 klein bakje verse peterselie
  • 1 klein bakje verse dille
  • 1 teen knoflook
  • 2 eetlepels noten naar keuze
  • 1 kleine citroen (sap + wat rasp van de schil)
  • 4 el olijfolie 
  • Kippenkruiden
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze

  • Kook de pasta gaar en giet vervolgens af.
  • Snij de ui in kleine stukjes en bak glazig.
  • Snij de courgette en de kip in kleine blokjes. Voeg vervolgens toe aan de ui en laat meebakken.
  • Voeg op het laatste wanneer de kip zo goed als gaar is de spinazie toe en laat nog 2 minuten meebakken. 
  • Kruid het geheel af met kippenkruiden, peper en zout.
  • Maak nu de kruidenpesto. Was hiervoor de peterselie en de dille en doe het in een keukenmachine. Voeg vervolgens de noten, de olijfolie, het citroensap en citroenrasp, het teentje look & de parmezaanse kaas toe. Maal fijn tot een pesto en werk af met peper en zout.
  • Voeg de kruidenpesto & het mengsel van kip en groenten toe aan de pasta en meng onder elkaar. 

 Diëtiste Elien Van den Broeck                                                                Groepspraktijk Optifit- Kapellestraat 113, 2630 Aartselaar                    Kliniek Van Gucht - Tallaart 42, 2500 Lier (Koningshooikt)
Alle rechten voorbehouden 2019
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin