GEZONDE PREIROLLETJES MET PARMAHAM EN BIESLOOKPUREE 

11-12-2019

Heerlijke preirolletjes omhuld met parmaham in een saus van bloemkool. Comfortfood zonder schuldgevoel! 

Ingrediënten (2 personen) 


  • 2 stengels prei
  • 1 pakje parmaham 
  • 1/2de bloemkool
  • 2 eetlepels kruidenkaas light
  • 3 eetlepels gemalen kaas light
  • 6 aardappelen
  • 5 eetlepels bieslook 
  • Een scheutje melk
  • 2 bouillonblokjes 
  • Peper 
  • Zout
  • Nootmuskaat 

Bereidingswijze

  • Breng 3 kookpotten met water aan de kook. 
  • Snij de bloemkool in roosjes. 
  • Was de prei en verdeel de 2 stronken prei in stukken van ongeveer 10 cm. 
  • Snij de aardappelen.
  • Breng de bloemkool, de aardappelen en de prei aan de kook tot ze gaar zijn. Voeg aan de kookpot met prei een bouillonblokje toe. 
  • Giet de bloemkool af maar hou wat kookvocht aan de kant. Maak nu de bloemkoolsaus. Giet de bloemkool af en mix tot een glad geheel samen met wat kookvocht, 1 blokje bouillon, peper, nootmuskaat en zout. Laat er vervolgens de kruidenkaas door smelten. Voeg op het einde 2 eetlepels verse bieslook toe. 
  • Giet de prei af. Knijp de stronkjes prei wat uit tot het vocht er uit is. Omhul ze vervolgens met parmaham en leg in de ovenschaal. 
  • Giet er vervolgens de bloemkoolsaus over. Zet voor ongeveer 20 minuten in de oven. Strooi er de laatste 5 minuten de gemalen kaas over en zet onder de grill tot er een krokant korstje verkregen wordt. 
  • Maak terwijl de ovenschaal in de oven zit de puree. Giet de aardappelen af en pureer samen met een scheutje melk, peper, zout en nootmuskaat. Werk af met 3 eetlepels verse bieslook. 
 Diëtiste Elien Van den Broeck                                                                Groepspraktijk Optifit- Kapellestraat 113, 2630 Aartselaar                    Kliniek Van Gucht - Tallaart 42, 2500 Lier (Koningshooikt)
Alle rechten voorbehouden 2019
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin