SALADE MET KRIELTJES, BOONTJES EN BACON

11-09-2019

Een heerlijke maaltijdsalade met een winterse toets. Laat het smaken!

Ingrediënten (1 persoon)


  • 150g salademengeling 
  • Een aantal radijsjes 
  • Een goed handje sperzieboontjes 
  • 5 krielaardappelen 
  • 100g baconreepjes
  • 1 eetlepel light mayonaise
  • 1 eetlepel verse dille
  • 1 theelepel honing
  • 1/2de eetlepel azijn
  • Peper, zout 

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaaltje in met wat olie. Was de krieltjes, leg ze in de ovenschaal, kruid af naar smaak (tip: rozemarijn) en laat ze voor ongeveer 25 minuten garen.  
  • Was de boontjes, snij de buitenkanten eraf en kook gaar. 
  • Bak de bacon in een klein beetje vetstof krokant. 
  • Was en snij de radijzen in fijne reepjes. 
  • Maak ondertussen de dressing. Roer de mayonaise, honing, azijn, verse dille en peper en zout door elkaar. Proef en breng indien nodig verder op smaak naar eigen wensen. 
  • Beleg je bord met de sla, vervolgens met de boontjes en de radijzen en leg er ook de krieltjes en de baconreepjes op. 
  • Werk af met de dressing. 

 Diëtiste Elien Van den Broeck                                                                Groepspraktijk Optifit- Kapellestraat 113, 2630 Aartselaar                    Kliniek Van Gucht - Tallaart 42, 2500 Lier (Koningshooikt)
Alle rechten voorbehouden 2019
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin