BROODJE MET TONIJNSALADE EN GROENTEN

20-08-2019

Simpel, kleurrijk en lekker 

Ingrediënten (1 persoon)

  • 1 volkoren of meergranenbroodje
  • 1 klein blikje tonijn op eigen nat 
  • 1/2de eetlepel light mayonaise, 1/2de eetlepel yoghurt 
  • 1/2de kleine rode ui 
  • 1 hand bladspinazie 
  • Een paar schijfjes tomaat
  • Een paar schijfjes komkommer
  • 1 handje cresson 
  • Peper, zout, paprikapoeder 

Bereidingswijze

  • Was de groenten en snij de tomaat en komkommer in schijfjes
  • Snij de rode ui in kleine stukjes
  • Laat de tonijn uitlekken en voeg er de mayonaise, yoghurt, rode ui, peper, zout en paprikapoeder aan toe. Zet alles goed onder elkaar en proef. Als je het nog wat smeuïger wilt voeg je nog wat extra light mayonaise of yoghurt toe. 
  • Snij het broodje en beleg met een bedje spinazie. Voeg er vervolgens de tonijnsalade aan toe en werk af met een aantal schijfjes tomaat, komkommer en wat cresson. Kruid nog wat extra af met peper en zout naar smaak. 
 Diëtiste Elien Van den Broeck                                                                Groepspraktijk Optifit- Kapellestraat 113, 2630 Aartselaar                    Kliniek Van Gucht - Tallaart 42, 2500 Lier (Koningshooikt)
Alle rechten voorbehouden 2019
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin