SALADE MET PARELCOUSCOUS,GEROOKTE ZALM & APPEL
18-06-2019
Wie dacht dat gezond eten gelijk staat met kleine porties heeft het mis. Deze heerlijk frisse en zomerse salade is ruim van portie en bovendien ook nog eens heel erg lekker.

Ingrediënten (1 persoon)
- 300g groenten. Ik gebruikte: rauwe spinazie, veldsla, wortelen, kerstomaatjes, radijs & lente ui
- 1/2de appel
- 60g gerookte zalm
- 40g ongekookte parelcouscous
- 1/2de bouillonblokje
Voor de dressing:
- 1 eetlepel magere yoghurt
- 1/2de eetlepel light mayonaise
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel honing
- Enkele druppels citroensap
- Verse kruiden naar smaak. Ik gebruikte verse peterselie
- Peper, zout
Bereidingswijze
- Kook de parelcouscous in water met 1/2de bouillonblokje.
- Snij en was alle groenten. Snij de appel in kleine blokjes.
- Verdeel de spinazie en veldsla over het bord. Voeg vervolgens ook de andere groenten toe.
- Giet de parelcouscous af en laat even afkoelen.
- Verdeel de gerookte zalm, de appel en de parelcouscous over de rest van de groenten.
- Dresseer met de dressing.