BANANENBROOD MET CHOCOLADE
27-09-2019
Dit bananenbrood met chocolade (ja je hoort het goed, met chocolade! Kwestie van balans) is een ideaal verantwoord tussendoortje! Snij de cake in plakjes en vries ze in, zo heb je altijd een gezonde snack in huis.

Ingrediënten (1 cake)
- 3 middelgrote bananen
- 4 eieren
- 100 ml yoghurt
- 120g bloem
- 60g chocolade
- 1 eetlepel kaneel
- 1 theelepel bakpoeder
- Optioneel: zoetstof (voor als je de cake wat zoeter wilt)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng de banaan, de eieren en de yoghurt met een mixer tot een egaal beslag.
- Snij de chocolade in blokjes.
- Spatel de chocolade en de overige ingrediënten (de bloem, kaneel en bakpoeder) door het beslag.
- Vul een siliconen bakvorm met het beslag en zet ongeveer 40 minuten in de oven. Let op elke oven is verschillend, hou de cake vooral goed in de gaten en prik er eens met een satéprikker in om te kijken of de cake gaar is vanbinnen. Als de cake wat te bruin begint te worden maar hij nog niet gaar is, kan je er wat bakpapier over leggen zodat hij niet meer verder kleurt.