PUREE VAN ZOETE & GEWONE AARDAPPEL, BACON, PREI & SPINAZIE
18-06-2019
Een gezonde puree met een twist. Lekker, makkelijk en ideaal voor tijdens de koude wintermaanden.

Ingrediënten (1 persoon)
- 75 g aardappel
- 75g zoete aardappel
- 1 scheut magere of halfvolle melk
- 100g bacon
- 1 prei
- 150g spinazie
- 1/2de rode ui
- 1 teentje look
- 1/2de bouillonblokje
- 1 eetlepel margarine
- Peper, zout en nootmuskaat
Bereidingswijze
- Schil zowel de zoete als de gewone aardappelen, was ze en snij in stukken. Kook ze vervolgens tot ze gaar zijn.
- Snij de rode ui en de look en fruit deze aan in 1 eetlepel margarine.
- Was en snij de prei en voeg toe aan de ajuin & look.
- Verkruimel een bouillonblokje over de groenten en stoof ze een kleine 5 minuten aan.
- Voeg vervolgens de bacon toe en laat deze mee krokant bakken.
- Voeg de spinazie toe en laat nog even meestoven tot deze geslonken is.
- Giet de (zoete) aardappelen af en pureer ze. Voeg een scheutje melk, peper, zout en noosmuskaat toe.
- Voeg vervolgens het mengsel van de groenten met de bacon toe aan de puree. Zet alles onder elkaar en kruid verder naar smaak indien nodig.