PASTA MET BROCCOLISAUS EN BACONREEPJES
06-11-2019
Broccolisaus, ideaal om een magere saus voor de pasta te creëren en tegelijk meer groenten binnen te hebben!

Ingrediënten (2 persoon)
- 120g ongekookte volkoren pasta
- 1 kleine prei
- Een paar stronkjes babymaïs
- 2 lente ui's
- 1 ui
- 2 teentjes look
- 150g baconreepjes
- 1 broccoli
- 300 ml melk
- 2 bouillonblokjes
- 1 kleine eetlepel vetstof
- Peper
- Zout
- Nootmuskaat
Bereidingswijze
- Versnipper de ui en snij de look, de prei, de lente ui en de babymaïs fijn.
- Zet 2 potten met water op het vuur. Eén voor de pasta en één voor de broccoli. Kook de broccoli en de pasta gaar.
- Stoof de ui, de look en de prei in een klein beetje vetstof en giet er 200ml bouillon bij. Laat vervolgens garen. Voeg er op het einde nog even de babymaïs aan toe.
- Giet de broccoli en de pasta af.
- Maak de nu de broccolisaus door de broccoli samen met 300 ml melk, een verkruimeld bouillonblokje, nootmuskaat, peper en een beetje zout te mixen tot een glad geheel. Als je nog wat broccolisaus over hebt kan je deze altijd invriezen voor een volgende keer.
- Bak de baconreepjes krokant.
- Roer vervolgens de pasta, de broccolisaus, de baconreepjes en de groenten onder elkaar. Kruid eventueel af naar smaak met nog extra peper, zout en/of nootmuskaat.
- Serveer de pasta in een bord en werk af met de lente ui.