GEZONDE PREIROLLETJES MET PARMAHAM EN BIESLOOKPUREE
11-12-2019
Heerlijke preirolletjes omhuld met parmaham in een saus van bloemkool. Comfortfood zonder schuldgevoel!

Ingrediënten (2 personen)
- 2 stengels prei
- 1 pakje parmaham
- 1/2de bloemkool
- 2 eetlepels kruidenkaas light
- 3 eetlepels gemalen kaas light
- 6 aardappelen
- 5 eetlepels bieslook
- Een scheutje melk
- 2 bouillonblokjes
- Peper
- Zout
- Nootmuskaat
Bereidingswijze
- Breng 3 kookpotten met water aan de kook.
- Snij de bloemkool in roosjes.
- Was de prei en verdeel de 2 stronken prei in stukken van ongeveer 10 cm.
- Snij de aardappelen.
- Breng de bloemkool, de aardappelen en de prei aan de kook tot ze gaar zijn. Voeg aan de kookpot met prei een bouillonblokje toe.
- Giet de bloemkool af maar hou wat kookvocht aan de kant. Maak nu de bloemkoolsaus. Giet de bloemkool af en mix tot een glad geheel samen met wat kookvocht, 1 blokje bouillon, peper, nootmuskaat en zout. Laat er vervolgens de kruidenkaas door smelten. Voeg op het einde 2 eetlepels verse bieslook toe.
- Giet de prei af. Knijp de stronkjes prei wat uit tot het vocht er uit is. Omhul ze vervolgens met parmaham en leg in de ovenschaal.
- Giet er vervolgens de bloemkoolsaus over. Zet voor ongeveer 20 minuten in de oven. Strooi er de laatste 5 minuten de gemalen kaas over en zet onder de grill tot er een krokant korstje verkregen wordt.
- Maak terwijl de ovenschaal in de oven zit de puree. Giet de aardappelen af en pureer samen met een scheutje melk, peper, zout en nootmuskaat. Werk af met 3 eetlepels verse bieslook.