SALADE MET KRIELTJES, BOONTJES EN BACON
11-09-2019
Een heerlijke maaltijdsalade met een winterse toets. Laat het smaken!

Ingrediënten (1 persoon)
- 150g salademengeling
- Een aantal radijsjes
- Een goed handje sperzieboontjes
- 5 krielaardappelen
- 100g baconreepjes
- 1 eetlepel light mayonaise
- 1 eetlepel verse dille
- 1 theelepel honing
- 1/2de eetlepel azijn
- Peper, zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaaltje in met wat olie. Was de krieltjes, leg ze in de ovenschaal, kruid af naar smaak (tip: rozemarijn) en laat ze voor ongeveer 25 minuten garen.
- Was de boontjes, snij de buitenkanten eraf en kook gaar.
- Bak de bacon in een klein beetje vetstof krokant.
- Was en snij de radijzen in fijne reepjes.
- Maak ondertussen de dressing. Roer de mayonaise, honing, azijn, verse dille en peper en zout door elkaar. Proef en breng indien nodig verder op smaak naar eigen wensen.
- Beleg je bord met de sla, vervolgens met de boontjes en de radijzen en leg er ook de krieltjes en de baconreepjes op.
- Werk af met de dressing.