STOOFPOTJE MET GEHAKT EN GROENTEN
18-06-2019
Een stoofpotje smaakt altijd. Als je een vegetarische versie van dit gerecht wil maken kan je het gehakt vervangen door vegetarisch gehakt, kikkererwten of linzen.

Ingrediënten (1 persoon)
- 3 aardappelen ter grootte van een ei
- Een scheutje halfvolle melk
- 1/2de courgette
- 1 kleine puntpaprika
- 1 rode ui
- 1 grote teen knoflook
- 100g kippengehakt
- 2 tomaten
- 1 blokje vleesbouillon
- Peper
- Zout
- Nootmuskaat
- Kruiden naar smaak (bijvoorbeeld: paprikapoeder, curry, kurkuma,..)
- Peterselie
Bereidingswijze
- Kook de aardappelen en maak er puree van met een scheutje melk.
- Was en snij de groenten in blokjes.
- Bak het gehakt zonder vetstof. Het vet uit het gehakt is voldoende om het in te bakken. Haal vervolgens het gebakken gehakt uit de pan en stoof vervolgens de look en de ui in dezelfde pan aan.
- Voeg de groenten toe en stoof deze mee aan.
- Kruid de groenten met bovenvermelde kruiden of met kruiden naar smaak.
- Breng een pan met water aan de kook. Voeg de tomaten voor enkele minuten toe en spoel ze daarna af onder koud water. Ontvel de tomaten en snij in blokjes.
- Voeg de tomatenblokjes en het blokje vleesbouillon aan de groenten toe. Laat meestoven tot de tomaten zacht zijn en er een tomatensaus wordt gevormd. Indien het te droog wordt voeg dan wat extra water toe.
- Voeg de peterselie toe.
- Proef en kruid indien nodig verder af naar smaak.